خادم افتخاری حرم امام حسین

خادم افتخاری حرم امام حسین کیست؟

به ازای هر ماه یک روز کشیک به خادم‌یار داده می‌شود که البته تا شش ماه می‌تواند این روزها را تجمیع و به یکباره تا شش روز در حرم رضوی کشیک داشته باشد، در حال حاضر این شیفت‌ها در دو حوزه ویلچر و انتظامات است که توسط شخص خادم‌یار انتخاب می‌شود، البته که اگر خادم‌یاران بخواهند در حوزه‌ای تخصصی‌تر شیفت داشته باشند باید با دبیر مربوطه صحبت کنند تا بخش مورد نظر را برای آن‌ها تأیید و در سیستم باز کند، به‌عنوان مثال کانون رسانه به این شکل است و البته که هر فرد در هر کجا نمی‌تواند کانون رسانه را انتخاب کند، نخست اینکه او باید در استان خود در حوزه رسانه فعالیت داشته باشد و دوم دارای تخصص کافی و آن تخصص در زمان درخواست مورد نیاز باشد.

مدارک و شرایط لازم برای خادم افتخاری حرم امام حسین

مدارک و شرایط لازم جهت خادم‌یاری می‌گوید: شرایط خاصی برای ورود به حوزه خادم‌یاری وجود ندارد، همان شرایط و اصول عمومی کشوری که در دیگر سازمان‌ها نیز به‌عنوان شروط اعلام می‌شود در اینجا نیز ملاک خواهد بود، عواملی همچون متدین‌بودن به دین مبین اسلام و رعایت قوانین جمهوری اسلامی و ارتکاب نکردن جرم از نمونه‌های این شرایط هستند.

موسوی می‌افزاید: داوطلب خادم‌یاری در استان‌های دیگر به جز خراسان رضوی در ابتدا به‌عنوان یاور رضوی و بعد به عنوان خادم‌یار مشغول به فعالیت خواهد شد و عنوان دیگری وجود ندارد اما این رویه برای افراد ساکن مشهد که در جوار بارگاه هستند می‌تواند کمی متفاوت باشد، خدمت به‌عنوان یاور رضوی برای ساکنان مشهد حذف می‌شود و فقط افراد ساکن در دیگر استان‌ها به جز خراسان رضوی مدتی بالغ‌بر شش ماه را به عنوان یاور رضوی مشغول به فعالیت و خدمت‌رسانی خواهند بود.

وی ادامه می‌دهد: خادم‌یار بعد از مدت زمان ۱۰ سال و رسیدن به حد نصاب امتیازهای لازم به خادم تشرفی حرم ارتقا پیدا می‌کند و دوباره او بعد از ۱۰ سال خدمت به‌عنوان خادم تشرفی، پس از رسیدن به حدنصاب امتیازهای لازم به خادم افتخاری بارگاه مطهر رضوی ارتقا پیدا خواهد کرد.

یکی از آرزوهای مشترک بسیاری از زائران حرم امام رضا علیه السلام خادم افتخاری شدن در این مکان نورانی است. البته که هر خدمتی که در حرم مطهر انجام دهید، مانند برداشتن زباله یا کمک به سالمندان، خودش یک خدمت افتخاری گمنام محسوب می شود. اگر علاقه مند هستید تا خادم رسمی امام رضا علیه السلام شوید، ما در این مطلب اطلاعاتی برای شما آماده کرده ایم تا در این مسیر شما را یاری کند. برخی از افراد سایت ثبت نام خادم امام رضا علیه السلام را میپرسند، اما لازم به ذکر است ثبت نام خادمی یک فرآیند است. شرایط خادم رسمی امام رضا علیه السلام و سایر جزییات خادم شدن را در ادامه بخوانید.

علاقمندان می توانند خادم امام رضا علیه السلام شوند

معاون ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی می‌گوید هر شخصی که به انجام خدمت در بارگاه رضوی (علیه السلام) علاقه‌مند باشد، تنها کافی است به یکی از دفاتر کانون رضوی استان خود مراجعه و اقدام به ثبت‌نام کند تا بعد از ارائه مدارک شناسایی مراحل گزینش و مصاحبه با فرد داوطلب انجام شود.

سید نظام‌الدین موسوی می‌افزاید: بعد از ارائه مدارک توسط داوطلب در صورتی‌که مشکلی وجود نداشته باشد، پرونده او ثبت و فرد در ابتدا به‌عنوان یاور رضوی مشغول به فعالیت خواهد شد، طبق اصول فرایند انجام استعلامات لازم و گزینش و مصاحبه با داوطلب در نهایت یک ماه زمان خواهد برد.

شرایط عمومی برای خادم شدن کافیست

معاون ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی (علیه السلام) درباره مدارک و شرایط لازم جهت خادم‌یاری می‌گوید: شرایط خاصی برای ورود به حوزه خادم‌یاری وجود ندارد، همان شرایط و اصول عمومی کشوری که در دیگر سازمان‌ها نیز به‌عنوان شروط اعلام می‌شود در اینجا نیز ملاک خواهد بود، عواملی همچون متدین‌بودن به دین مبین اسلام و رعایت قوانین جمهوری اسلامی و ارتکاب نکردن جرم از نمونه‌های این شرایط هستند.

سیدیحیی سرکشیکیان دبیر ستاد خادمین افتخاری حرم امام‌حسین(ع) در نشست خبری امروز در تشریح فعالیت‌ و برنامه‌های اعزام خادمین جهت خدمت‌رسانی به زائرین عتبه حسینی و علوی، بیان کرد: خدمت‌رسانی در اربعین حسینی یکی از مصداق‌های عصر جامعه مهدوی است که هر فرد یا گروهی بدون هیچ منت و چشم داشتی تمام توان و داشته‌های خود را در عرصه خدمت می‌آورد.

یکی از برنامه‌های ستاد سخاء‌الحسین (ستاد خادمین افتخاری حرم امام‌حسین) با کارگروه جهادی قائمین، القای فرهنگ خدمت اربعین در تمام ایام است که این برنامه‌ها و فعالیت‌ها با همکاری عتبات مقدس امام‌حسین(ع) به طول ۱۰ سال اجرا شده است.

سرکشیکیان ادامه داد: هرساله از سراسر کشور حدود ۱۵۰۰ نفر از طریق مصاحبه و ارائه توانایی‌، مهارت‌های فردی و اجتماعی مانند حرفه مورد نیاز، تسلط به زبان بین‌المللی و… جهت خدمت به زائرین در اربعین حسینی انتخاب خواهند شد.

وی مطرح کرد: ۱۰۰۰ نفر از خادم افتخاری حرم امام حسین در حرم امام‌حسین(ع) و ۵۰۰ نفر در حرم امیرالمومنین(ع) به صورت همزمان مشغول خدمت به زائرین خواهند بود.

دبیر سخاءالحسین افزود: دستاور افتخار خدمت در عتبه حسینی مدیون وجود مقدس اهل‌بیت و شورای مرکزی ستاد، کار تشکیلاتی با همکاری کمیته‌های فرهنگی، امنیتی، رسانه‌ای و … است.

وی ادامه داد: این ستاد هرساله با ارائه برنامه‌های منظم باعث سازماندهی شدن مجموعه شده و دیدار با مراجع عظام تقلید و کمیته‌های اجرایی مختلف، مجموعه را بالنده کرده است.

سرکشیکیان اظهار کرد: همایش هرساله اعضا و خدام ستاد خادمین افتخاری حرم امام‌حسین(ع) به صورت گردهمایی سراسری و با حضور نمایندگان عتبات حسینی و علوی، مسئولین لشکری و کشور در دو بخش آموزشی و فرهنگی شامل مباحث حرم شناسی، آداب خدمت، مباحث اخلاقی و معنویت و… با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی اجرا می‌شود.

وی ضمن افزود: ۲۳ لغایت ۲۴ مردادماه زمان اعزام خادمین خدمت حرم اهل‌بیت(ع) است که برای آنان کارت شناسایی خدمت و لباس رسمی در نظر گرفته شده که همراه با تیم پزشکی حاذق با همکاری هلال‌احمر و دانشگاه علوم‌پزشکی قم، مشغول به خدمت خواهند شد.

دبیر ستاد سخاءالحسین(ع) در پایان ضمن اشاره به رسالت اصلی این ستاد، بیان کرد: رویکرد اصلی ستاد خادمین افتخاری حرم امام‌حسین(ع) القای خدمت‌رسانی اربعین به تمام ایام به ویژه ایام نیمه‌شعبان با رویکرد کودک و نوجوان است.

وی ادامه داد: ارائه برنامه‌های مناسب کودک و نوجوان، توزیع پذیرایی شامل یک تن کیک و ایجاد مسابقه و… در دستور کار ستاد سخاءالحسین خواهد بود.

Leave the first comment