پنجره فولاد
تاریخ ساخت پنجره فولاد به دوران صفویه باز میگردد. هنگام ساخت صحن عتیق (انقلاب کنونی) توسط شیخ بهایی، ملا محسن فیض کاشانی پیشنهاد داد تا در این صحن محلی در نظر گرفته شود تا کسانی به دلیل عذری نمیتوانند وارد حرم امام رضا (ع) شوند در این نقطه امام قریبان را زیارت و زیارتنامه را قرائت کنند. آن زمان عاشقان امام به قدری برای آستان نورانی حضرت رضا (ع) احترام قائل بودند که اگر بار گناهی داشتند وارد حرم نمیشدند و از دور استغاثه میکردند.
در برخی اسناد آمده است ابتدا قرار بوده در این مکان دری نصب شود و حتی آن درب هم طراحی و ساخته میشود و در ایامی که شیخ بهایی حضور نداشته معمار صحن قصد میکند که درب را در جایش نصب کند. این معمار همان شب امام رضا (ع) را در خواب میبیند که به او امر میکند درب را نصب نکن، این معمار سه شب این خواب را میبیند تا اینکه شیخ از سفر بازمیگردد و معمار ماجرای خواب را برای شیخ بازگو میکند.
شیخ بهایی با شنیدن این روایت پریشان شده و با تضرع به درگاه امام رضا (ع) طلب بخشش میکند. وقتی ماجرا را از او میپرسند، میگوید: من در این نقطه متن و دعایی نصب کرده بودم تا افراد گناهکار نتوانند وارد حرم شوند. به این ترتیب در نقطه کنونی درب نصب نمیشود و با پیشنهاد ملا محسن فیض کاشانی پنجرهای در این نقطه نصب میشود تا افرادی که عذری دارند و یا روی وارد شدن به حرم امام رضا (ع) را ندارند از این نقطه با امامشان درد و دل کنند.